Gölcük'ten Kısa Kısa

Seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 8. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu Kocaeli'de başladı.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyinin iş birliğinde gerçekleştirilen sempozyuma İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, KOÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Soner Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Gölcük Kazıklı Kervansarayı'ndaki açılışta konuşan Polat, üniversite olarak projeyi çok önemsediklerini, söz konusu eserlerin toplumla buluşması için de çalışma yaptıklarını kaydetti.

Seramik sempozyumunun kentte önemli bir yeri olduğuna işaret eden Polat, "Bir sanatın toplumla buluşması çok önem arz ediyor. Sempozyum, bu buluşmaya önemli katkı sunuyor." dedi.

Sempozyum, 14 Mayıs'ta sona erecek.

- Ortaokul öğrencilerinden sergi

Gölcük Cahit Külebi Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu görsel sanatlar sergisi açıldı.

Gölcük Gençlik Merkezi'ndeki serginin açılışı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve Okul Müdürü Afşin Tevfik Altıntaş tarafından yapıldı.

Altıntaş, okul öğretmenleri ile öğrencilerin yıl içerisinde görsel sanatlar, teknoloji ve tasarımla ilgili çalışma yaptığını söyledi.

Güzel eserler ortaya çıktığını ifade eden Altıntaş, "Burada yaklaşık 200 eser var. Bu eserlerimiz iki gün sergilenecek." dedi.

Kaynak: AA