Gaziantep'te Yankesicilik Şüphelilerine Operasyon Açıklaması 7 Kişi Tutuklandı

Gaziantep’te son bir ay içerisinde yoğunlaşan yankesicilik olaylarının aydınlatılması ve faillerin yakalanmasına yönelik, Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda yankesicilik olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen 7 şüpheli şahıs tutuklanmalarına müteakip cezaevine teslim edildi.

Gaziantep’te son bir ay içerisinde halkın yoğun olduğu çarşı merkezi, otobüs durakları, AVM’ler gibi yerlerde meydana gelen yankesicilik olaylarının aydınlatılarak ve faillerinin yakalanmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile Güven Timleri Kısım Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda:

Olayların gerçekleştiği güzergahlar üzerinde güvenlik kamera görüntülerinin de incelenmesi sonucunda yankesicilik olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen A.Y, D.E, B.M, V.K, A.Y, B.B. ve Z.S isimli 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalarda yakalanan şüpheli şahısların 16 adet dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilerek, faili meçhul olaylar aydınlatıldı. Şüphelilerden elde edilen 650 Dolar,150 TL para ve 3 adet cep telefonu olayların mağdurlarına teslim edildi.

Haklarında yapılan yasal işlemler sonrası adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslar tutuklanmalarına müteakip cezaevine teslim edildi.
Kaynak: İHA