Fransız Vekilden Trump'a Destek

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilme kararına dünyanın dört bir yanından tepkiler büyürken, Fransız vekilden destek geldi.

Fransız Vekilden Trump'a Destek
12 yıl süren müzakereler sonucunda 2015 yılında devreye giren anlaşmayı tek taraflı iptal eden Trump’a ilk tepkiler AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan gelirken, Cumhuriyetçiler Partisi’nin (LR) Yahudi kökenli vekili Meyer Habib, Donald Trump’ı aldığı karardan dolayı kutlayarak destek verdiğini açıkladı.

İki dönemdir Fransız Parlamentosu’nda milletvekili olarak görev yapan Meyer Habib, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Netenyahu İran’ın maskesini kaldırdı. Donald Trump, İran’ın nükleer konusunda üzerinde düşen sorumluluğu aldı. Tebrikler. Tarih, barışı kurtardığını ve nükleere sahip bir devleti önlediğini yazacaktır. Tahran rejimini kırmalı ve büyük İran halkı kurtarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Her zaman İsrail’in faşist rejimini savunan açıklamalarıyla öne çıkan Habib Meyer, 30 Nisan’da yaptığı başka bir paylaşımda Mossad’ı kutlayarak, İran’ın gizli nükleer çalışmalarını ifşa ettiğini bildirmişti.
Kaynak: İHA