Engelli Öğrenciler Projelerini Fuarda Sergiledi

Şanlıurfa Siverek Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören zihinsel engelli ve otizmli öğrenciler, projelerini TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergiledi.



Okulda düzenlenen bilim fuarında 15 üçüncü kademe öğrenci tarafından hazırlanan yaklaşık 10 proje yer aldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan el sanatlarının yer verildiği fuarda engelli çocukların hayata kazandırılması amaçlıyor.

Düzenlenen açılış törenine katılan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kemal Karataş, engelli öğrencilerin daha fazla ilgiye ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Bu tür organizasyonlar onların hem yaratıcılığını hem topluma karışmasını hem de insanlar tarafından sevgi aşılanmasını kolaylaştırıyor. Gelip gördük, böyle bir ilçede devletimizin böyle imkanının olması sevindirici. Engelli ailesi olmak elbette zor bir durum. İnşallah ülkemizin şartları çok daha iyiye gidecek. Bu tür okullarda ona hizmet ediyor zaten, böyle organizasyonları görmek bizi de sevindiriyor." diye konuştu.

Tüm projelerin güzel olduğunu söyleyen Karataş, en yararlı projenin galoş yapan cihaz olduğunu belirtti.

Geri dönüşüm kutusunu basketbol potasına çeviren öğrencilerden Sevda Fener de "Çöp atmayı daha zevkli hale getirmek için tasarladım" dedi.

Ruh halini yansıtmak için panel yapan zihinsel engelli öğrenci Sedat Batuhan Kurbaş ise "Bugün nasılım paneline değişik yüz ifadeleri ekledim. Mutlu ve üzgün olduğumu yada sinirli olduğumu bununla gösteriyorum." dedi.

Açılışa, İlçe Jandarma Komutanı Hayri Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA