Çay'da Mezunlar Buluşması

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde, Çay Çok Programlı Anadolu Lisesi Bahar Şenliği Mezunlar Buluşması gerçekleştirildi.

Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından organize edilen buluşmada, Çay Lisesinde görev yapmış emekli olmuş öğretmen, idareci ve memurlar ile mezun olan öğrenciler bir araya geldi.

Bahar Şenliği Mezunlar Buluşmasına, Çay İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Ali Serin, AK Parti Çay İlçe Başkanı İbrahim Türkkan, CHP Çay İlçe Başkanı Ali Selvi, MHP Çay İlçe Başkanı Ali Sakçı, İyi Parti Çay İlçe Başkanı Yücel İnanaç, Çay Ticaret Odası Başkanı Salih Kaygısız, emekli öğretmenler ve mezun öğrenciler katıldı.

Okul müdürü Mustafa Polat, yaptığı konuşmada, Çay Lisesinin 1954 yılında eğitim öğretime başladığını söyledi.

O günden bugüne kadar uzun yıllar geçtiğini belirten Polat, şöyle konuştu:

"Yeni yapılan okul binamız 2018-2019 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecektir. Biz okul idaresi ve aile birliği olarak Bahar Şenliği Çay Lisesi Mezunlar Buluşması faaliyeti gerçekleştirme kararı aldık. Bu faaliyetteki amacımız eski okulumuza veda etmeden önce okulumuzda görev almış öğretmen ve mezun olan öğrencilerimizi bir araya getirip yeni binaya taşınmadan önce eski anıların canlanması okul yıllarına geri dönüp o ruhu tekrar yaşamalarını sağlamak için öğretmen ve okul arkadaşlarını bir araya getirmekti. Eğitim Öğretim sadece maddi olarak ölçülebilecek bir ölçüt değildir. Amacımız siz saygıdeğer öğretmen ve öğrencilerimizi belki son defa okulunuzu görmek için davet ettik."

Okul idaresi tarafından düzenlenen resim sergisi ile eski okul binası gezildi.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı mezunlar buluşmasında etli pilav ve tatlı ikramının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

Kaynak: AA