Büyükşehirden Mobil Kreş Hizmeti

Büyükşehir Belediyesi, maddi yetersizlikten dolayı çocuklarını okul öncesi kurumlara gönderemeyen aileler için mobil kreş hizmeti vermeye başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kreşe çevrilen mobil araçlarla 2012, 2013 doğumlu çocuklara ücretsiz okul öncesi eğitim veriliyor. Mobil kreş içerisinde faaliyet masaları, kitaplar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, oyun hamurları gibi eğitim araç ve gereçleri bulunuyor.

Çocukların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine uygun olarak tasarlanan iki araç, merkeze uzak mahallelerdeki çocukların ayağına giderek, okul öncesi eğitimle buluşturuyor. Kepez ve Aksu ilçelerinde park eden kreşlerde, okul öncesi öğretmenler ve yardımcı personeller görev yapıyor.

Hafta içi her gün sabah ve öğle olmak üzere iki grup halinde hizmet veren mobil kreşlerde okuma yazma eğitimi verilirken, sanat, oyun, müzik, drama, mutfak ve bilim atölyesi etkinlikleri veriliyor. Çocuklar bu sayede okul öncesi gelişimlerini tamamlıyor.

Anne Emine Soylar, çocuğunu 3 haftadır mobil kreşe getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çok memnunun masraf yapmıyoruz. Dar gelirli insanlar için çok iyi bir hizmet. Öğretmenimizden de çok memnunuz. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. Anne Fatma Köse de "Kızımın burada olmasından dolayı çok mutluyum. 09.00-12.00 saatleri arasında oldukça rahat bir şekilde, güvenle çocuklarımızı buraya getirebiliyoruz. Bu saatler arasında kafamız oldukça rahat, diğer işlerimizle ilgileniyor kendimize vakit ayırabiliyoruz."

Kaynak: AA