Bolu'da FETÖ'nün 'Çatı Yapılanması' Davası

34'ü tutuklu 119 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması"na ilişkin, 34'ü tutuklu 119 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan belediye nikah salonundaki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşma, sanıkların, cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yapmalarıyla sürdü.

Tutuklu sanık Murat Aktaş, hakkındaki iddialarla ilgili yazılı savunmasını mahkemeye sunduğunu ifade etti.

Hakkında tanık beyanları, Bank Asya'da hesabı, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildiği iddia edilen strateji toplantısına katıldığı iddiaları bulunduğunu belirten Aktaş, bunları kabul etmediğini söyledi.

Aktaş, mali müşavir olduğunu anlatarak, "Ben bu konuda rahatım. İşimi yaptım, paramı aldım. Ben mali müşavirim. İllegal bir işim olmadı." dedi.

Tutuksuz sanık Ö.H. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi.

Tutuklu sanık Ramazan Hoda da isnat edilen "silahlı terör örgüt üyeliği" suçlamasını kabul etmediğini kaydederek, beraatini talep etti.

Tutuklu sanık Selman Akkaya ise inşaat işleriyle uğraşan bir iş adamı olduğunu söyleyerek, "Ben Bolu'da birçok eğitim tesisi yaptım. Bu nedenle Polat AŞ. de benimle çalışmak istedi. İzzet Baysal Vakfı'nın en gözde müteahhitlerinden birisi bendim. Milli Eğitim Bakanlığı okullarının da deprem takiplerini yaptım. Milli Eğitim yetkilileri Bolu ve ilçelerindeki tüm okulların tamirat ve tadilatlarını bana verirlerdi. Polat AŞ. ile inşaat odaklı görüşmelerim oldu. Okul inşaatlarını yaptım. İlerleyen dönemde de ortak oldum. 2014 yılına kadar bu şirkete 5 inşaat yaptım. Bu nedenle bu şirketin yetkilileri ile çok sayıda görüşmem ve toplantım oldu ama bunlar sohbet ya da himmet toplantısı değildi." diye konuştu.

Hakkındaki iddialara yönelik ayrı ayrı savunma yapan Akkaya, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, kararını açıklamak için duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.

- İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 145 sanığın yer aldığı iddianamede, firari sanıklar Adnan Daylan, Cuma Kartal, Suat Türkoğlu, Mustafa Çaka, Ahmet Çelebi ile tutuklu sanıklar Şevket Kahraman, Ali Osman Çelik ve Emin Sinoplu'nun "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, 137 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl altışar aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme, önceki celselerde 25 firari ile tutuksuz bir sanığın dosyasını ayırmıştı.
Kaynak: AA