BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

'(Fransa'da Kur'anı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasına yönelik bildiri) Biz onları, Kur'anı Kerim'deki bazı ayetleri çıkarmaya değil, İslam'a doğru yolu bulmaya davet ediyoruz'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Fransa'da bazı ayetlerin çıkarılmasına yönelik bildiriye ilişkin, "Biz onları, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetleri çıkarmaya değil, İslam'a doğru yolu bulmaya davet ediyoruz." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, herkesin farklı inançlara saygı göstermesi gerektiğini, kutsal kitapları değiştirmeye yönelik davranışların toplumlar arasında ayrışmaya neden olacağını söyledi.

Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını isteyenler arasında eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de olduğunu hatırlatan Destici, şöyle konuştu:

"Şunu bilsinler ki 'Köpekler istedi diye atlar ölmez'. Yani onlar bunu istedi diye Kur'an-ı Kerim'in tek harfine dahi dokunmazlar. Bizler, Allah tarafından yeryüzüne gönderilen bütün ilahi kitaplara ve peygamberlere iman ederiz. Maalesef onların ataları, dedeleri, geçmiş yüzyıllardaki din adamları kendilerine gönderilen kitapları tahrip etmişler. Herhalde onun ezikliğini yaşamaktalar ve aynı şeyi Kur'an-ı Kerim için de akıllarından geçirmektedirler. Kimsenin, Kuran'ı Kerim'i tahrip etmeye gücü yetmez. Kur'an-ı Kerim yeryüzüne gönderilen son ilahi kitaptır. Kıyamete kadar geçerliliğini koruyacak ve tek bir harfi dahi değişmeden tüm asırlara, çağlara, insanlara hitap etmeye devam edecektir. Biz onları, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetleri çıkarmaya değil, İslam'a, doğru yolu bulmaya davet ediyoruz."

- "Türkiye'nin bölgesel çıkarlarını savunmaya sonuna kadar hakkı var"

Destici, ayrıca Kıbrıs'ı uzun yıllar elinde tutan Osmanlı'nın mirasçısı konumundaki Türkiye Cumhuriyeti'nin garantör olmaya ve bölgesel çıkarlarını savunmaya sonuna kadar hakkı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, KKTC'deki egemenlik haklarının en önemli garantisinin adadaki Mehmetçik olduğunu vurgulayan Destici, "Kıbrıs'taki askeri varlığımızın stratejik ve hayati önemi, bugün Suriye'deki askeri varlığımızın öneminden mukayese dahi edilemeyecek vaziyettedir." diye konuştu.

- "Trump, kovboyculuk oynamaktadır"

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkesinin İran ile nükleer anlaşmadan ayrılacağı ve 2015'te askıya alınan İran yaptırımlarının yeniden uygulanacağına ilişkin kararını da değerlendiren Destici, "ABD'nin uluslar arası bir anlaşmadan tek taraflı çekilme kararı kovboyculuktur. Trump, başkan olduğu günden beri kovboyculuk oynamaktadır. Trump, hem kendi halkının çıkarlarını tehlikeye atmakta hem de bütün dünyayı, özellikle de bizim coğrafyamızı kaosa sürüklemektedir." ifadelerini kullandı.

Destici, Trump'ın İran'ın terör örgütlerini desteklediği yönünde iddialarda bulunduğunu hatırlatarak, "Biz buradan ABD'ye soruyoruz, PKK, PYD, YPG nedir? Bunlara binlerce tır silahı gönderen hangi devlettir? Eğer terörü destekleyen bir devlet aranıyorsa, bunların başında PKK'yı destekleyen ABD gelmektedir." dedi.

- "Cumhur İttifakı'yla devam edeceğiz"

Mustafa Destici, 24 Haziran seçimlerinin tüm siyasi partiler için hayırlara vesile olmasını da dileyerek, şunları kaydetti:

"Türkiye için çok daha uygun olduğuna inandığımız, hem yönetimde istikrarı sağlayacak hem de temsilde adaleti zirveye çıkartacak bu yeni sistemin tam anlamıyla hayata geçmesi için Büyük Birlik Partisi olarak hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimlerinde devam diyerek yola çıktık. Cumhur İttifakı'yla başladık, Cumhur İttifakı'yla devam edeceğiz."
Kaynak: AA