46 yaşındaki kadın öğretmenin öğrencisiyle ilişkisinin olduğu ortaya çıktı!

17 yaşındaki öğrencisi ile ilişki yaşadığı ve gittikleri sinemada öpüştükleri iddia edilen 46 yaşındaki kadın öğretmenin eşinin açtığı boşanma davasını haklı gören mahkeme çiftin boşanmasına karar verirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise açtığı soruşturma kapsamında ilk etapta öğretmenin görev yeri değişikliğini yaptı.

46 yaşındaki kadın öğretmenin öğrencisiyle ilişkisinin olduğu ortaya çıktı!
Olay, Denizli Merkezefendi ilçesi Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaşandı. Lisede tarih öğretmeni olarak görev yapan 46 yaşındaki E.P., isimli kadın öğretmene eşi B.P. (46), 2016 yılında o zaman 17 yaşında olan öğrencisi A.U.Ş., ile gönül ilişkisi olduğu gerekçesi ile dava açtı.

Davada B.P., eşinin cep telefonuna kurduğu bir program sayesinde elde ettiği WhatsApp yazışmaları ve çekilen fotoğrafları de delil olarak gösterdi. Eşinin öğrencisiyle öpüşürken çekilmiş fotoğrafları ile cinsel içerikli yazışmalarını elde eden B.P., mahkemeye delil olarak sunduğu bu argümanlarla aynı zamanda Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) ve okul yönetimine de eşini şikayet etti.

Şikayet üzerine harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirilen müfettişler aracılığıyla A.U.Ş., ifadesini aldı. Genç olayı doğrulayarak öğretmeni E.P., ilişkisi olduğunu kabul etti.

Film sırasında öpüştükleri iddia edildi

Davanın görüldüğü Denizli 2. Aile Mahkemesi B.P.’nin boşanma davasına delil olarak sunduğu fotoğraf ve cep telefonu yazışmalarını yasa dışı yollardan elde edildiği gerekçesiyle delil olarak kabul etmedi. Ancak mahkeme E.P.’nin öğrencisi ile sinemaya gittiği iddiaları üzerine bu görüntüler istedi. Elde edilen görüntülerde ise E.P.’nin öğrencisiyle birlikte sinemaya girmesi, film sırasında yakınlaşmaları, öpüşmelerinin yer aldığı tespit edildi. Bunun üzerine mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi.

46 yaşındaki kadın öğretmenin öğrencisiyle ilişkisinin olduğu ortaya çıktı!

Valilikten konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı

Yaşanan olay ile ilgili Denizli Valiliği’nden de yazılı bir açıklama yapılarak, olayın duyulması üzerine öğretmenin görev yaptığı okulda değişiklik yapılarak başka bir okula gönderildiği kaydedilerek, “Denizli Merkezefendi ilçesi Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesinde, öğretmen ve öğrenci arasında yaşananlara ilişkin ulusal ve yerel basında çıkan haberlerle ilgili olarak, Valilik Makamının 18 Nisan 2017 tarih ve 2296224 sayılı soruşturma oluruyla gerekli soruşturma yapılmış, soruşturma neticesinde yer değişikliği yapılarak konu Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Disiplin Daire Başkanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna 4 Temmuz 2017 tarih ve 10255070 sayılı yazı ile değerlendirilmek üzere gönderilmiştir. Ayrıca söz konusu konuya ait işlemler Denizli Cumhuriyet Başsavcılığında işlem görmüştür” ifadelerine yer verildi.

Okul idaresi açıklama yapmaktan kaçındı

Söz konusu olayın yaşandığı okul idarecileri ise açıklama yapmaktan kaçınarak olayla ilgili konuşmadılar. Olayın valilik, mahkeme ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne intikal ettiğini hatırlatan okul idarecileri öğretmen E.P., ile ilgili gerekli işlemlerin devam ettiğini söylediler.
Kaynak: İHA