Vali Yavuz'dan Kayabaşı Mahallesi'ne Ziyaret

Vali Seddar Yavuz, Altınordu ilçesi Kayabaşı Mahallesi'nde eko-turizm kapsamında hizmet veren "Ormancının Yeri" ile "Fadik Ananın Ocağı-Ayşegül’ün Yeri" adlı işletmelere ziyarette bulundu.

İlk olarak, "Ormancının Yeri" isimli işletmeyi ziyaret eden Vali Yavuz, işletme sahibi Pervin Özcan'dan bilgi aldı.

Kayabaşı'ndaki eko-turizm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Pervin Özcan, "İnsanlar artık tatillerini şehirlerden uzak yerlerde, doğanın içinde geçirmek istiyor. 5 yıl önce başladığımız eko-turizm faaliyeti, mahallemizdeki hanımlarımıza da bir gelir kapısı oldu. Buraya gelen turistlerimiz, dalından meyveyi, bahçeden sebzeyi taze olarak alma imkanına sahip. Misafirlerimizi de en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Ordu’nun gün geçtikçe turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Vali Yavuz, şunları ifade etti:

"Eşsiz tabiatı, naif ve misafirperver halkı ile misafirlerini ağırlayan kentimiz, kendine has mutfağını da misafirlerine sunuyor. Kayabaşı Mahallemiz de bunlardan biri. Mahallemizde Pervin hanımın öncülüğünde başlayan eko-turizm faaliyeti, önemli bir gelişim göstermiştir. Valilik olarak, turizmin çeşitlendirilmesi ve ilimiz ekonomisine katkı sunması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

Vali Yavuz daha sonra yine aynı mahallede faaliyet gösteren "Fadik Ananın Ocağı-Ayşegül’ün Yeri" adlı işletmeyi ziyaret etti.

İşletme sahibi Ayşegül Toksoy da doğup büyüdüğü babaevini, yöresel lezzetlerin sunulduğu işletmeye dönüştürmeye karar verdiğini söyleyerek, "Karadeniz mutfağı bol yeşilliklidir. Her mevsim yetişen leziz yemeklere dönüşen yöresel otlarımız var. Büyüklerimizden öğrendiğim tatları misafirlerime sunmaya çalışıyorum. Sayın valimize gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA