Üniversite Öğrencilerine Kültür Gezisi

Kırşehir Kent Konseyi, Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerine kültür gezisi düzenledi.

Kent Konseyinin Yönetişim Çalışma Grubu tarafından organize edilen etkinlikte öğrenciler, Mucur Seyfe Gölü, Tepesidelik Tuz Ocağı, Güzler Parkı, Kaman Japon Bahçesi ve Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki Toklumen köyünü gezdi.

Farklı illerden Kırşehir'e gelerek eğitim gören öğrenciler, düzenlenen gezi ile kentin farklı kültürel değerlerini tanıma imkanı buldu.

Kırşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Osman İlhan, gezi sonrasında yaptığı açıklamada, kurum olarak öğrencilere yönelik çok değişik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Değişik illerden gelen Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin kenti tanıması için geziler düzenlediklerini vurgulayan İlhan, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra memleketlerine gittiklerinde Kırşehir ve Ahi Evran Üniversitesinde yaşadıkları iyi ve kötü anlarını anlatacak. Bizler de öğrencilerimiz Kırşehir’den iyi ve güzel izlenimlerle ayrılsınlar, memleketlerine döndüklerinde Kırşehir’in ve Ahi Evran Üniversitesinin reklamını en güzel şekilde yapsınlar, tanıtsınlar istedik. Bu öğrenciler Kırşehir’in vitrini konumundadır. Bu nedenle Mucur Seyfe Gölü, Tepesidelik Tuz Ocağı, Güzler Parkı, Kaman Japon Bahçesi ve Toklumen köyünü kapsayan bir kültürel gezi düzenledik."

Yönetişim Çalışma Grubu Başkanı ve Ahi Evran Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencisi Ömer Faruk Gönen de Kırşehir Kent Konseyinin düzenlediği gezi ile Kırşehir’i daha iyi tanıdıklarını dile getirdi.

Gönen, "Bu gezi ile gördük ki Kırşehir’de gezilecek, görülecek çok yer var ama gezdirecek, anlatacak, götürecek olmadığından reklamının yapılmadığından öğrenciler buraları görmüyor. Kent Konseyinin bu tür gezileri öğrenciler için faydalı oldu. Bu gezinin düzenlenmesinde büyük katkıları olan Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül’e, otobüs desteğinde bulunan Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’ye ve her zaman kendilerine ağabeylik yapan, güler yüzü eksik etmeyen, sorunlarıyla ilgilenen Osman beye arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA