Türkiye İle Sırbistan Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Sırbistan Cumhuriyeti Ombudsmanı Zoran Paralic ile iki kurum arasında mutabakat zaptı imzaladı.

Türkiye İle Sırbistan Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Sırbistan Cumhuriyeti Ombudsmanı Zoran Paralic ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Kamu Denetçiliği Kurumunda (KDK) basına kaplı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından iki ülke arasında mutabakat zaptı imzalandı. Sırbistan heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Malkoç, Sırbistan ve Türk halkının tarihten gelen birliktelikleri ve dostlukları olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in yaptığı görüşmelere de değinen Malkoç, dünyada huzur ve barış açısından Balkanlar’ın öneminin altını çizdi. Malkoç, "Her iki kurum arasındaki ilişkilerin gelişmesini arzu ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Pasalic ise Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, kendilerini ağırladıkları için Malkoç’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından iki kurum arasında mutabakat zaptı, Malkoç ve Pasalic tarafından imzalandı.
Kaynak: İHA