'Türkiye Güçlü Liderliğiyle Bir Dönüm Noktasındadır'

Vali Zorluoğlu: 'Türkiye güçlü liderliğiyle bir dönüm noktasındadır. Bu dönüm noktasını da sorunsuz şekilde aştığımızda artık Türkiye'nin önünde hiç bir engel kalmayacaktır'

Van Valisi Murat Zorluoğlu, "Türkiye güçlü liderliğiyle bir dönüm noktasındadır. Bu dönüm noktasını da sorunsuz şekilde aştığımızda artık Türkiye'nin önünde hiç bir engel kalmayacaktır." dedi.

Vali Zorluoğlu, 2012 yılında Bingöl'de terör saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Er Kayhan Kahraman için Gürpınar ilçesine bağlı Tutmaç köyünde okutulan mevlide katıldı.

Taziye evinde düzenlenen programda konuşan Zorluoğlu, Türkiye'nin bir süredir ekonomik ve siyasal saldırı altında olduğunu belirterek, milletin desteğiyle bu kirli saldırıların püskürtüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin artık hiç olmadığı kadar bağımsız bir politika izlemeye başladığını ve yabancı ülkelerin değil, kendi milletinin çıkarlarını öncelemeye başladığını belirten Zorluoğlu, "Türkiye artık 'dünya 5'ten büyüktür' diyor. Bu coğrafyada, Ortadoğu'da çıkarlarımıza uymayan hareketlere müsaade etmeyiz. Bunu da çeşitli şekillerde ispat ettik." dedi.

Zorluoğlu, Türkiye'nin bu tavrının bölgede geleceğe dair bir takım planları olan birçok mihrakı rahatsız ettiğini ve bu nedenle de birçok hain planın devreye konulduğunu aktardı.

2015'ten itibaren terör örgütü PKK'nın bu topraklarda hortlatıldığını anlatan Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa'da durduk yere polislerimiz şehit edildi. Bununla yetinmediler, 15 Temmuz 2016'da başka bir hain plan uygulamaya konuldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş hükümetini, Cumhurbaşkanı'nı, Meclis'ini ortadan kaldırmak ve milli iradeye gem vurmak için hain bir darbe girişimi yaşadık. Çok şükür milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu girişimi de püskürttü. Bunda da başarılı olamayınca bu sefer başka planlar uygulamaya başladılar. Yatırım ve dövizlerle oynayarak ülkemizi kuşatmaya çalıştılar. Ama bunda da başarılı olamayacaklar. 2017 yılında ülkemiz dünyada en fazla büyüyen ülke oldu. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza, sırt sırta vermek zorunda. Çünkü Türkiye sadece burada yaşayanların değil, aynı zamanda coğrafyamızdaki diğer mazlum milletlerin de umududur. Türkiye'nin bu güçlü duruşuna destek vermeye devam etmeliyiz. Türkiye güçlü liderliğiyle bir dönüm noktasındadır. Bu dönüm noktasını da sorunsuz şekilde aştığımızda Türkiye'nin önünde hiç bir engel kalmayacaktır. İnşallah 2018, 2019 ve 2020 yılları Türkiye için yeni bir atılım ve yeni bir kalkınma hamlesinin olduğu yıllar olacaktır. "

Zorluoğlu ve beraberindeki Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez ve kurum amirleri, daha sonra köy okulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Son olarak Güzelsu Mahallesi'nde vatandaşları ziyaret eden Zorluoğlu ve beraberindekiler, Güzelsu Jandarma Karakolu'nda Mehmetçik ile bir araya geldi.
Kaynak: AA