Terör Örgütü Propagandası Sanığına Hapis Cezası

Kayseri'de, 2016'da çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne patlayıcı yüklü araçla düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin yaralandığı terör saldırısının ardından, o tarihte Kayseri 1. Komando Tugayı'nda er olan sanık, 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kayseri'de "terör örgütü propagandası yapma" suçundan yargılanan sanığa, 10 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Cedi Sevim, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığı ile savunmasını yaptı.

Sevim ifadesinde, Kayseri'de, 2016'da çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne patlayıcı yüklü araçla düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin yaralandığı terör saldırısının yaşandığı tarihte Kayseri 1. Komando Tugayı'nda er olarak vatani görevini yaptığını söyledi.

Saldırıdan sonra, tugaydaki askerlerin yemekhaneden koğuşlara kadar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak yürüdüğünü anlatan Sevim, kendisinin ise o gün sesinin kısık olduğunu ifade etti.

Bazı tanıkların, kendisinin "asker şehit olmaz" dediğini ileri sürdüğünü ifade eden Sevim, "İftiradır, ben böyle bir cümle kullanmadım. PKK'yı destekliyorum diye tanık beyanları var. Bu iddialar doğru değildir. O gün sesim kısıktı. Beni darbettiler. Bütün koğuş tarafından, 50 kişi tarafından darbedildim. Hastaneye kaldırıldım. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Sevim'i, "terör örgütü propagandası yapma" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.
Kaynak: AA