'Rafadan Tayfa' Gölbaşı'nda Sahnelendi

Sağlık Bakanlığının katkısıyla çocuk ve gençlerin sağlıklı yaşama teşvik edilmesi için hazırlanan "Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa" müzikali, Gölbaşı'nda sahnelendi.

Eski mahalle oyunlarını, sosyalleşmeyi, sporu, paylaşımı, takım ruhunu çocuklara kazandırmayı amaçlayan milli, manevi değerlere sahip sıcak bir mahalleden esinlenilmiş çizgi karakter projesi "Rafadan Tayfa"nin Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa" kurgusu ile gösterimine devam ediliyor.

Toplumda sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması ve çocukları sağlıklı yaşama özendirme temalı etkinlikte 7 maskot karakter çocuklara keyifli anlar yaşattı.

Gölbaşı Belediyesi Cumhuriyet Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar hem bilgilendi, hem de doyasıya eğlendi.

Müzikalde çocuklar bir taraftan gönüllerince eğlenirken, bir taraftan da sağlıklı yaşamın sırlarını öğrendi. 2 seans halinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan oyunu yaklaşık 5 bin öğrenci ücretsiz izledi.

Etkinlikte ayrıca, öğrencilere diş macunu, diş fırçası ve şapka dağıtıldı.

Kaynak: AA