Paşinyan Yanlıları Bu Kez Kutlama İçin Sokaklarda

Ermenistan’da muhalif lider Nikol Paşinyan’ın başbakan seçilmesinin ardından yüzlerce Paşinyan yanlısı kutlama için sokaklara akın etti.

Paşinyan Yanlıları Bu Kez Kutlama İçin Sokaklarda
Ermenistan Parlamentosu’nda yapılan ikinci tur başbakanlık oylamasında muhalif lideri Nikol Paşinyan, başbakan seçildi. Parlamentoda gerçekleştirilen oylamada Paşinyan, 105 milletvekilinin 59’undan evet, 42’sinden hayır oyu aldı. Oylama sırasında konuşan Paşinyan, “Ermenistan’da nefret propagandası olup olmadığı ile ilgili tartışmalara girmek istemiyorum. Ermenistan’da nefret dönemini kapattığımızı ifade etmiştim. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Nefret, iyi bir şeye yol açmaz. Bunun slogan değil gerçek olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Paşinyan’ın parlamentoda başbakan olarak seçilmesinin ardından, yüzlerce Paşinyan yanlısı ise başkent Erivan’daki Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Günlerdir, protesto gösterileri düzenleyerek Serj Sarkisyan’ın istifa etmesini sağlayan eylemciler bugün sokaklarda kutlama yaptı. Parlamentoda gerçekleştirilen oylamayı canlı olan izleyen eylemciler, Paşinyan yanlısı sloganlar attı.

Öte yandan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Arman Sarkisyan, Nikol Paşinyan’ın başbakan seçildiğine ilişkin kararnameyi imzaladı. Paşinyan’ın 15 gün içerisinde yeni kabineyi oluşturması gerekiyor.

Ermenistan’da günlerdir süren ve zaman zaman yerini şiddete bırakan eylemler sonucunda Başbakan Serj Sarkisyan, 23 Nisan’da görevinden istifa etmişti.
Kaynak: İHA