Oskar Ödüllü Tablo Ankara'da İlgi Odağı Oldu

Bitlisli Şazime Hancı'nın, "Kaplumbağa Terbiyecisi" eseri ile filografi sanatını kullanarak yaptığı Türk bayraklı plaketler, Ankara'da Ufuk Üniversitesince gerçekleştirilen "Uluslararası Kültür ve Bilim Kongresi" kapsamında düzenlenen sergide davetlilerden ilgi gördü.

Ankara'da 3-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenen kongreye, sanat etkinlikleri kapsamında uzman statüsünde davetli olan Hancı, 9 farklı sanat kullanarak yaptığı Osman Hamdi Bey'in "Kaplumbağa Terbiyecisi" adlı oskar ödüllü tablosuyla katıldı.

Yurt içi ve dışından bilim insanları, araştırmacılar ve bazı kurum yetkililerinden oluşan yaklaşık 300 kişinin katıldığı programda Hancı'nın standını, Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik Tezcaner ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, İzmir Demokrasi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ve çok sayıda davetli ziyaret etti.

Hancı, kongreye katılım belgesini Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisat Politika Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Başar'dan aldığını belirtti.

Bitlis'e bu gururu yaşattığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Hancı, şunları kaydetti:

"Oskar ödüllü tablom ilgi odağı oldu. Bu eserde 9 farklı sanatla işlenmiş. İlk olarak Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde 'Türkiye'ye ışık olmuş kadınlar' adı altında gerçekleştirilen programda sergilendi. Ardından Yaşama Dokunanlar Platformunca geçen yıl ekim ayında İstanbul'daki yarışmada 'Kültür Ürünleri' dalında oscar başarı ödülü aldı. Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi isimli bu eseri ve Türk bayrağı plaketleri sergilendi. Sergi yoğun ilgi gördü. Bitlisimizin ismini burada duyurmanın gururu da bana apayrı bir mutluluk yaşattı."

Kaynak: AA