'Minik Sporcular Projesi'nde Yeni Dönem

Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Sabancı:'Bugün ve gelecekte ailemize katılacak minikler var. Bu proje ile hayata var güçleriyle sarılacaklarına inanıyorum' P&G Türkiye ve Kafkasya Kurumsal İletişim Başkanı Turgay:'Bu proje ile minik sporcuların temel motor becerilerini geliştirmeye yönelik eğitici oyun odaklı vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Toplam 16 ilde 400 sporcuya ulaşmayı hedefliyoruz' Migros Ticaret AŞ Kağıt ve Bebek Ürünleri Pazarlama Müdürü Yücel:'2013 yıllından itibaren Özel Olimpiyatlar Türkiye'ye destek veriyoruz'

P&G Türkiye ve Migros'un desteğiyle Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından yürütülen "Minik Sporcular Projesi''nde, yeni dönemde 16 ilde 400 sporcuya ulaşmak hedefleniyor.

Projeyle ilgili Ortaköy'deki Feriye Lokantasında düzenlenen basın toplantısına, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, P&G Türkiye ve Kafkasya Kurumsal İletişim Başkanı Ayça Turgay, Migros Ticaret AŞ Kağıt ve Bebek Ürünleri Pazarlama Müdürü Aslı Yücel ile sanatçılar Özgün, Işın Karaca ve Ebru Akel katıldı.

"Minik Sporcular Projesi" ile özel eğitim gereksinimi olan ve olmayan çocukların buluşturulması ve toplumda bir arada yer alabilme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Dilek Sabancı, "Bugün ve gelecekte ailemize katılacak minikler var. Bu proje ile hayata var güçleriyle sarılacaklarına inanıyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. P&G ve Migros'a da verdikleri destek için teşekkür ederim. Bizim yıllardır başarıyla sürdürdüğümüz gibi sosyal alanda bu tarz işlerin artmasını istiyorum." diye konuştu.

Ayça Turgay ise bu proje ile özel eğitim gereksinimi olan çocukları topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu proje ile minik sporcuların temel motor becerilerini geliştirmeye yönelik eğitici oyun odaklı vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Toplam 16 ilde 400 sporcuya ulaşmayı hedefliyoruz. Proje ile minik sporcularımıza fırsat verildiğinde harikalar yaratabileceklerini göstermek istedik. Hem öz güven kazanmaları hem de toplumla kaynaşmaları açısından bu proje çok önemli."

Sürdürülebilir projelere her zaman destek vereceklerini aktaran Aslı Yücel ise "2013 yıllından itibaren Özel Olimpiyatlar Türkiye'ye destek veriyoruz. Çocukların hem zihinsel hem fiziksel gelişimlerine mutlulukla tanıklık ettik. 13 şehirde 200'den fazla çocuğumuzun oyuna odaklı gelişimlerine katkıda bulunduk. Bu eğitim araçlarının masrafları Migros'ta satılan P&G ürünlerinden sağlandı." şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından minik sporcular, kendileri için kurulan oyun alanında basketbol ve çeşitli oyunlar oynayarak eğlendi.
Kaynak: AA