Köprübaşı MYO Güneşe Döndü

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Köprübaşı Meslek Yüksekokulu elektrik ihtiyacını okulun çatısına kurulan 30 kw gücündeki güneş enerjisi santralinden sağlamaya başladı.

MCBÜ Köprübaşı Meslek Yüksekokulunda (MYO) Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle uygulama konulan Köprübaşı MYO Güneşe Dönüyor Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Murat Ateş, projenin yüzde 75'i Zafer Kalkınma Ajansından sağlanan hibe kredi, yüzde 25'i de üniversite bütçesinden yapılan harcamayla hayata geçirildiğini belirtti.

Projede, yaklaşık 6 ay süren çalışmanın sonucunda okulun çatısına 30 kw gücündeki fotovoltaik enerji santrali kurularak üretime başlandığını kaydeden Ateş, şunları söyledi:

"Kurulan sistemle yılda 45 bin kwh enerji üretilmesi bunun karşılığında yaklaşık 22 ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasını bekliyoruz. Kurulan sistemle okulumuzun elektrik ihtiyacının tamamını güneşten sağlanıyor. Sistem yaklaşık bir aydır sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Yüksekokulumuz 25 yılda 100 bin dolar civarında elektrik tasarruf sağlayacak. Çevre sorunlarının arttığı ve enerjide dışa bağımlılığın yüksek olduğu ülkemizde bu proje ile yatırımcıların temiz enerji ve ülke ekonomisine katkı sağlama konusunda bilinçlendirilmesinin hedeflenmektedir."

Programa katılan Köprübaşı Kaymakamı Volkan Hülür de "Geleceğe dönük güzel bir proje olan güneş enerji sistemi ile kendi enerjilerini üretecekler. Proje emek verenleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

Tanıtıma, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen de katıldı.

Kaynak: AA