Kent Ormanı'na Gezinti Treni

Kepez Belediyesi, çocukların aileleriyle doğa içerisinde renkli bir gün yaşamaları amacıyla Kent Ormanı'na gezi treni getirdi.



Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "Garatren" ismindeki lokomotifi, 20 kişilik vagonu olan dizel motorlu lastik tekerlekli gezi treni, 270 dönüme sahip Kent Ormanı ile Macera Ormanı arasında sefer yapacak.

Kent Ormanı'ndaki istasyon binasından her saat başı hareket edecek olan tren, etrafında çam ağaçlarının ve Antalya kent merkezi manzarasının olduğu güzergahtan Macera Ormanı'na gidip gelecek.

Tren yolculuğu sırasında çocuklara, Kent Ormanı, Macera Ormanı ve doğa hakkında bilgiler verilecek.

Garatren'in deneme sürüşünü gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, parkları renklendirmeye, Kepezlilerin hayatını güzelleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Tütüncü, "Kent Ormanı ve Macera Ormanı, Antalya'daki en güzel etkinlik alanlarının başında geliyor. 270 bin metrekare alana sahip iki parkımızda, başta çocuklarımız olmak üzere hemşehrilerimizi doğa ile buluşturabileceğimiz bir yeniliğe, güzelliğe ve renkliliğe imza attık. Kent Ormanı'na güzel bir Garatren getirdik. Antalya'da tren yok. Çocuklarımız, treni, trenle yolculuk etmeyi çok seviyorlar. Gezi treniyle hem onların hayatlarını renklendireceğiz hem de aileleriyle güzel bir anı yaşamalarını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA