Kadınların Ve Mahkumların El Emeği Ürünleri Sergilendi

Muğla'da unutulmaya yüz tutmuş halı, kilim dokumacılığı, yorgancılık ve ipek dokumacılığı gibi meslekleri hatırlatmak için hazırlanan ürünlerden oluşan sergi açıldı Marmaris ilçesinde 7 bin 379 kursiyerin hazırladığı kıyafet, takı, hediyelik eşya, el işi, tablolardan oluşan ürünler beğeniye sundu.

Kadınların Ve Mahkumların El Emeği Ürünleri Sergilendi
Muğla'da, unutulmaya yüz tutmuş halı ve kilim dokumacılığı, yorgancılık ve ipek dokumacılığı gibi meslekleri hatırlatmak için hazırlanan ürünler sergilendi.

Menteşe Kaymakamlığı ve Muğla Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu, Muğla Kapalı ve Açık Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler ile Muğla Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencilerinin yaptığı ürünlerden oluşan yıl sonu sergisi, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı.

10 binin üzerinde el emeği göz nuru çalışmanın bulunduğu sergide, unutulmaya yüz tutmuş halı ve kilim dokumacılığı, yorgancılık, iğne oya, ipek dokuma, deri işleme ve hat sanatları da uygulamalı olarak gösterildi.

Sergide Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutuklular ile Gevenes Açık Cezaevinde kalan tutukluların el emeği göz nuru eserleri ile Muğla Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencilerinin ürünleri ziyaretçilerden ilgi gördü. Sergilenen eserler arasında 300 yıllık tezgahlarda dokunmuş halı ve kilimler de yer aldı.

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İdris Kömürcü ise Halk Eğitim Merkezi'nde 7'den 77'ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kursların düzenlendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve protokol üyeleri sergiyi gezerek alışveriş yaptı.

- "Herkes İçin Hayat Boyu Eğitim"

Öte yandan, Marmaris Halk Eğitim Merkezince "Herkes İçin Hayat Boyu Eğitim" sloganıyla açılan 236 kursta 7 bin 379 kursiyer eğitimlerini tamamladı.

Merkezin yıl sonu sergisi Marmaris Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.Sergide, kursiyerlerin yaptığı, kıyafet, takı, hediyelik eşya, el işi, tablolardan oluşan 7 bin eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışını yapan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, eserleri ortaya çıkaran kursiyerleri emeklerinden dolayı kutladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alpaslan Akalın da bu tür etkinlerin devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA