Hizan'da 'Öğrenme Şenliği'

Hizan ilçesinde "Öğrenme Şenliği" düzenlendi.

Hizan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin yıl boyunca yaptığı ürünlerin yer aldığı sergi açılışı davetliler tarafından yapılarak çeşitli dallarda başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.

Halk oyunları gösterisinin ardından Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Özdemir öncülüğünde misafirler sergiyi gezdi.

Programda konuşan Özdemir, öğrenmenin beşikten mezara kadar her yaş grubunda devam ettiğini, düzenlenen bu şenlikte bunu gördüklerini belirtti.

Üreten, araştıran, sorgulayan ve topluma faydalı olmak için çok çalışan nesiller yetiştirmek için her türlü çaba ve gayreti göstermek zorunda olduklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Okuma yazma seferberliği başta olmak üzere ilçemizde 134 kurs açılmış ve bunlara bin 479 kursiyer kayıt olmuştur. Genel olarak 243 kurs açılmış olup bu kurslara 3 bin 748 kursiyer kayıt yaptırmıştır. Bu eğitim ve öğretim yılında etkili ve başarılı çalışmalarından dolayı tüm çalışanlarımıza ve bu yolda bizden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız Bülent Hamitoğlu'na ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Necdet İnan'a teşekkür ederim.''

Programa, Bitlis Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bedirhan Ekinci, Hizan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, Tabur Komutanı Ümit Duyu, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yıldırım, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA