Hem Okuyup Hem İhtiyaç Sahiplerinin Yardımına Koşuyorlar

Erzurum'da 'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor' projesi kapsamında bir araya gelen öğrenciler, özellikle hafta sonları yaklaşık 100 ihtiyaç sahibi ailenin yardımına koşarak, evlerindeki bakım, onarım ve tadilat işlerini yaptı Proje Koordinatörü Güneş:'Proje sayesinde öğrencilerimiz okul ortamında ve atölyelerde öğrendikleri bilgi ve becerilerini, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinde tadilat ve tamirat işlerini yaparak pekiştiriyor'.

Erzurum'da, "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında bir araya gelen öğrenciler, hem eğitimlerini sürdürüyor hem de hafta sonları dar gelirli ailelerin yardımına koşarak evlerinde bakım, onarım ve tadilat yapıyor.

Kentte, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce mart ayından itibaren yürütülen projeye destek vermek isteyen İspir Milli Eğitim Müdürlüğü İspir Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri bir araya geldi.

İspir Kaymakamı Faruk Erdem'in desteğiyle çalışmalarına başlayan öğretmen ve öğrenciler, önce kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve mahalle muhtarlıklarıyla ihtiyaç sahibi aileleri belirledi.

Tespitler sonrası söz konusu evlere giden öğretmen ve öğrenciler, şu ana kadar yaklaşık 100 ailenin evinde elektrik, elektronik, kaynak, su tesisatı, cam, boya ve çeşitli bakım onarım işleri gerçekleştirdi.

Dar gelirli ailelerin evlerindeki tadilatlarını sürdüren öğretmen ve öğrenciler, proje ile hem ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor hem de okulda öğrendiklerini uygulamalı olarak pekiştirme fırsatı buluyor.

Proje Koordinatörü ve Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ferit Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyi 6 öğretmen ve 15 öğrenciyle yürüttüklerini anlatarak, söz konusu çalışmaları özellikle hafta sonları yaptıklarını aktardı.

Şu ana kadar toplam 14 mahallede yaklaşık 100 ailenin evlerinde bakım, onarım ve tadilatlar yaptıklarını dile getiren Güneş, şunları kaydetti:

"Proje sayesinde öğrencilerimiz okul ortamında ve atölyelerde öğrendikleri bilgi ve becerilerini, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinde tadilat ve tamirat işlerini yaparak pekiştiriyor. Bu ay sonu tamamlanacak proje çerçevesinde birkaç aileye daha hizmet götüreceğiz."
Kaynak: AA