Denizlili Yüzücü Fas'ta Rekor Kırdı

Denizlili 16 yaşındaki sporcu Baturalp Ünlü, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu'nun düzenlediği Gymnasiade 2018'de dünya üçüncüsü olarak Türkiye rekorunu kırdı.

Fas'ta düzenlenen şampiyonada Türkiye rekoru kıran genç yüzücü Baturalp Ünlü, dünya üçüncüsü oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen Gymnasiade 2018, 2-9 Mayıs tarihleri arasında Fas'ın Marakeş şehrinde gerçekleştirildi.

Dünya genelindeki 59 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katıldığı Gymnasiade 2018'de Türkiye, yüzme, cimnastik, atletizm ve bocce dallarından 64 sporcu ile yer aldı.

Denizli'de özel bir okulun 10. sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Baturalp Ünlü, 400 metre karışık kategorisinde 4:29:27 derecesiyle Türkiye rekoruna imza attı.

Ünlü'nün 400 metre serbestte de Türkiye rekorunu elinde bulundurduğuna dikkat çekildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Baturalp Ünlü'nün yüzmede çıtayı yükselttiğini belirterek, Türkiye'yi Fas'ta düzenlenen organizasyonda temsil eden genç sporcuyu tebrik etti.

Yüzmeye ciddi zaman harcayan ve kendisine büyük hedefler koyan Baturalp'in, dünya üçüncülüğü ve Türkiye rekoru başarısının tesadüf olmadığını ifade eden İbanoğlu, başta okul yöneticileri ve öğretmenlerine, Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Keskin, Antrenör Bayram Yalçınkaya ve Baturalp'in ailesine teşekkür etti.

Kaynak: AA