Bitlis'te 'Uyuşturucu İle Mücadele Kurulu' Toplantısı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında "Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu" toplantısı gerçekleştirildi.

Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ustaoğlu, kentte uyuşturucuyla mücadele konusunda birçok kurumun görev aldığını ancak bu dağınık sistemde koordinasyonu sağlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

Oluşturulan komisyonla uyuşturucuyla mücadele sorununun çözümü noktasında ciddi kararların alındığını belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Bitlis uyuşturucuyla mücadele yerel eylem planımız doğrultusunda toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarımızda aldığımız kararları kamuoyuyla paylaşıyoruz. İlimizin ve ülkemizin kangren olmuş sorunlarının başında maalesef uyuşturucu geliyor. Özellikle uyuşturucuyla mücadele ekonomik ve sosyal boyutu ile ele alınarak masaya yatırılıyor. Uyuşturucuyla mücadele konusunda gerek aileler ile görüşerek gerekse sağlık hizmeti almak isteyen uyuşturucu bağımlıları ile mücadele etmek için Sağlıklı Yaşam Danışma Birimi çalışıyor. Eğer aile ekonomik sorun yaşıyorsa ona ekonomik destek veriliyor. Eğer bağımlı olan çocuklarımız bu illetten kurtulmak istiyorsa tedavi giderlerini karşılıyoruz."

Kaynak: AA