9. Kanisipi Festivali Hazırlıkları Tamamlandı

Van’ın Çatak Kaymakamlığı ve Çatak Belediyesi tarafından düzenlenecek ‘9. Kanisipi Ceviz Bal Alabalık ve Doğa Festivali’ için hazırlıklar tamamlandı.

9. Kanisipi Festivali Hazırlıkları Tamamlandı
Festival ile ilgili bir kahvaltı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, 12 Mayıs’ta düzenlenecek olan festivalin tüm hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

İki gün sürecek olan festivalde birbirinden güzel etkinliklerin yapılacağını ifade eden Akgül, “12 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan festivalimizde açılış konuşmalarının ardından rafting yarışmaları ve folklor gösterileri yer alacak. Yerel sanatçılarımızın sahne alacağı festivalin kapanışını ise ünlü sanatçı Kıraç’ın konseri ile taçlandıracağız. İnanıyorum ki halkımız, düzenleyeceğimiz etkinliklerle güzel iki gün geçirmiş olacaktır” dedi.

Geçen yıl gerçekleştirilen festivalin güzel geçtiğini hatırlatan Akgül, bu yıl daha geniş çaplı ve daha profesyonel bir festival hazırladıklarını söyledi.

Türkiye’nin son iki yılda zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Akgül, “Hem terör hem de darbe girişiminden dolayı insanlarımız maddi ve manevi sorunlar yaşadı. Devletimiz, kararlılıkla mücadelesini devam ettiriyor. İnsanlarımızın bu sıkıntılarını bir nebze de olsa iki gün unutturabilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Çatak’ın; doğal güzellikleri bakımında önemli bir ilçe olduğuna değinen Akgül, “Şelaleleri, tarihi köprüleri, doğa yapısı, coğrafyası, yaylaları ile Çatak, Van’ın en yeşil ilçelerinden biridir. Ormanın yüzde 76’sı ilçemizde bulunuyor. Biz bunu tanıtmak ve festival ile taçlandırmak istiyoruz. İnşallah bu festival ile vatandaşlarımızı bir araya getirip kardeşliği, birlik ve beraberliği arttırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bütün Vanlıları festivalimize davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Dışarıdan gelecek misafirlerin konaklaması için ilçedeki 60 yataklı bir otel ile öğretmenevinin olduğunu dile getiren Kaymakam Akgül, “Konaklama yapmak isteyen vatandaşlarımız, ilçemizde konaklayabilir. Bunun yanında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Lokman Hekim Hastanesi önünde servis araçlarımız, halkımızı ücretsiz festival alanına taşıyacak. Bunun yanında belediye otobüsü ve minibüslerimiz de yine halkımıza hizmet verecektir” dedi.

Toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Kaynak: İHA