2. Uluslararası Doğal Afetler Ve Afet Yönetimi Sempozyumu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Akademik Platform tarafından organize edilen 2. Uluslararası Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu (ISHAD2018) yapıldı.

SAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sempozyumda konuşan Akademik Platform Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aslan, platformun faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Akademik Platform'un dünya çapında mühendislik ve bilim alanında çalışmalar yapan akademisyenleri bir araya getirdiğini aktaran Aslan, karşılıklı deneyimlerin, bilgi ve çalışma yöntemlerinin paylaşılmasına olanak sağlaması açısından önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken ise, 1999'da yaşanan Marmara Depremi'nin özellikle afet yönetimi konusundaki eksiklikleri gösterdiğini belirterek, o yıllardan bu yana afet yönetimi konusunda birçok çalışma gerçekleştirildiğini, bu sempozyumda da konunun uzmanlarca tartışılmasının yararlı olacağını dile getirdi.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar da, afet yönetimi ve iş güvenliği konusunda eğitimin önemine dikkat çekti.

Sempozyumda "Geçmiş deneyimi ile Japonya'da mevcut mimari ve yapısal tasarım teknolojisi", Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlanan "2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği" paneli ile 70 akademik çalışmanın sunumları yapıldı.

Kaynak: AA