Yunanistan'da Mülteci Kampında Kavga Açıklaması 5 Yaralı

Yunanistan’ın Selanik şehri yakınlarında bulunan Lagkadikia mülteci kampında meydana gelen kavgada 4 kişinin yaralandığını, 6 kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Yunan yetkililer, Selanik şehri yakınlarında bulunan Lagkadikia mülteci kampında dün gece Suriyeliler ve Cezayirliler arasında kavga çıktığını bildirdi. Yunanistan polisi yaptığı açıklamada, 3 saat süren kavgada 4 kişinin yaralandığını, 6 kişinin ise gözaltına alındığını söyledi.

Polis, 250 kişinin yaşadığı mülteci kampında Suriyeli mültecilerin iddiasına göre Cezayirli mültecilerin Suriyeli bir kadını taciz etmesi üzerine kavganın başladığını ifade etti.

Taş, tahta sopa ve bıçakların kullanıldığı kavganın kısa sürede büyüyerek tüm kampa yayıldığı belirtildi. Olayların polisin müdahalesi sonrasında durdurulduğu, yaralıların Selanik’teki Papanikolau Hastanesine kaldırılarak ilk müdahalelerinin yapıldığı belirtildi.

Türkiye’den gelen mülteci sayısının artmasıyla 360 kişilik kapasitesi olan Lagkadikia kampında 250 kişinin kaldığı bildirildi.

Kampa gelmeye devam edenlerin ise kamptaki ofislerde ve diğer ortak kullanım alanlarında kaldığı, yer bulamayanların yerlerde yattığı kaydedildi.
Kaynak: İHA