'Yolunuz Açık Olsun!' Sergisi Açıldı

Kraliyet Macar Otomobil Kulübü'nün ilk resmi yarışması olan 1912 yılında yapılan Budapeşteİstanbul turunun anılarının görülebildiği sergi, eş zamanlı olarak Koç Müzesi ve Macar Kültür Merkezi'nde izlenime sunuldu.

Kraliyet Macar Otomobil Kulübü'nün ilk resmi yarışması olan 1912 yılında yapılan Budapeşte-İstanbul turunun anılarının yer aldığı "Yolunuz açık Olsun!" sergisi, ziyarete açıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Macar Bilim, Teknoloji ve Ulaşım Müzesi, Koç Müzesi ve İstanbul Macar Kültür Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, ALX Hungary'nin sponsorluğunda eş zamanlı olarak Koç Müzesi ve Macar Kültür Merkezi'nde izlenime sunuldu.

Sergi açılışlarına Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Ertuğrul Duru, Macar Bilim, Teknoloji ve Ulaşım Müzesi Genel Müdür Yardımcısı Gabor Zsigmond, Macar Kültür Merkezi Müdürü Gabor Fodor ve küratör Pal Nagyesi katıldı.

1912 yılında yapılan Budapeşte-İstanbul turunun anılarının yer aldığı sergi, 17 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

- Budapeşte-İstanbul turu

Kraliyet Macar Otomobil Kulübü'nün ilk resmi yarışması olan "Budapeşte İstanbul Turu", 1912 yılında gerçekleştirildi.

Yarışmaya toplam 25 yarışmacı akredite oldu ve yaklaşık 2 bin kilometrelik mesafeyi 19 kişi tamamlayabildi.

Kraliyet Macar Otomobil Kulübü'nün Apponyi Meydanı'ndaki (Ferenciek Meydanı) merkez binası önünden başlayan yarışa, birçok araba markası katıldı.

Turu tamamlayanlardan 15 kişi altın madalyaya değer görülürken, 3 kişi de gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kaynak: AA