Van'da 'Türkiye'nin Seçimi' Paneli

Van'da Sabah Yazarlar Kulübü tarafından "Türkiye'nin Seçimi" konulu panel düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odasında (Van TSO) düzenlenen panele, Sabah gazetesi yazarları Mahmut Övür, Ozan Ceyhun ve Hilal Kaplan katıldı.

Övür, panelde yaptığı konuşmada, bölgede bomba patlatan partilerin olduğunu belirterek, bomba patlatan partilere destek veren varsa bunda herkesin suçunun bulunduğunu söyledi.

Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Övür, şöyle devam etti:

"Sizler de elinizi taşın altına koyun. Bu ülkenin cumhurbaşkanı darbeye karşı çıkıyor. Daha önce şiddet siyaseti yapanların başına geleni gördük ama bu dönemde 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyenleri de gördük. Biz şimdi öyle haklı ve güçlüyüz ki. Yeni dönemde demokratik siyaset yapma zemininin önünü açılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'da manifestosunu açıkladı. Bence o manifesto tüm Türkiye'ye dağıtılmalı. Sadece AK Parti'ye değil. Çok demokratik bir dille her şey anlatılıyor içinde. Geldiğimiz noktayı Tayip Erdoğan'a borçluyuz."

Kaplan da 7 Haziran 2015'ta yapılan seçimlere değinerek, şunları kaydetti:

"O dönemde HDP lideri kalkıp Sayın Erdoğan için 'Biz asmayacağız, yargılayacağız' dedi. AK Parti'nin MHP'yle ittifakına HDP'liler tepki gösteriyor ama referandumda HDP'liler MHP için 'hayır' derseniz omuz omuza yürürüz teklifinde bulundu. Bahçeli elinin tersiyle itmeseydi HDP Bahçeli'yi başbakan yapacaktı. Şimdi yapılan ittifak Kürtlerin yararınadır. HDP bu zamana kadar Kürtler için mücadele etmedi. Hendekleri Kürtlerin evlerinin önüne kazdılar. Kürtlere ihanet ettiler. Yaşananlar Kürt hakkını savunmakla hiçbir alakası yok."

Ceyhun ise yıllarca ülkesinden uzak kalmak zorunda olduğu için bölge halkını çok iyi anladığını, bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok şey borçlu olduğunu ifade etti.

Paneli Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Sabah Bölge Temsilcisi Hüseyin Kaçar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Kaynak: AA