Van'da 'Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce 16'ncı "Van, Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği" başladı.

Şenlik, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un da katıldığı kortej yürüyüşle başladı.

Valilik önünden başlayan yürüyüş Van Devlet Tiyatrosu'nda son buldu.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen programa katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

Şenliğin Van'da yapılmasının ayrı öneminin olduğunu dile getiren Zorluoğlu, "Çünkü Van'da nüfusun yüzde 67'si 30 yaş ve altında dolayısıyla çok genç bir nüfusumuz var. Dolayısıyla çok farklı etkinlik ve projelerle çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşmamız gerekiyor. Onların gönüllerine dokunmamız gerekiyor." dedi.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak çocuk ve gençlere yönelik programlar yaptıklarını kaydeden Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Kış boyu özel tiyatrolarımız, sinemayla çocuklarımızı buluşturduk. Sadece Van'dan 5 bin çocuğumuzu İzmir ve Çanakkale'ye 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında gönderdik. Dün Atatürk Kültür Parkında yine çocuklarımızla bir araya geldik. Çünkü dün Büyükşehir Belediyesi'nin çocuk ve gençlik şenliği vardı. Orada da çocuklarımızla birlikte güzel zaman geçirdik. Bugün de onun devamı gibi Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüz ve Kültür Bakanlığımızın bu güzel programında birlikteyiz."

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt da Van'da 20 yıldır Devlet Tiyatrosu'nun olduğunu anımsattı.

"16 yıldır Van'da bir festivalimiz var. Bu anlamda son derece şanlısınız. Biz de bu konuda çok mutluyuz." diyen Kurt, "Biliyorsunuz tiyatro, sevgi, mutluluk, dostluk, kardeşliktir. Bu yüzden bu festivalin uzun yıllar devam etmesini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven Hamşioğlu ise şenlikte emeği olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Clive Staples Lewis'ın yazdığı, Çağman Pala'nın Türkçe'ye çevirdiği, Irita Kutchmy'in oyunlaştırdığı ve Sabri Özmener'in yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Narnia Günlükleri" sahnelendi.

Şenliğe İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Emniyet Müdür Vekili Hayati Önge, vatandaşlar ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA