Uyuşturucu Taciri 3 Sanığa Toplam 45 Yıl Hapis

Kayseri’de metamfetamin, bonzai, esrar ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen 3 bin 565 TL ile yakalanan ve ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan tutuklu yargılanan 1’i kadın 3 sanığa ayrı ayrı 15 yıl olmak üzere toplam 45 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri’de geçtiğimiz yıl Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uyuşturucu tacirlerine yönelik yaptığı operasyonda M.S.(21), H.Ç.(31), E.E. (27), V.G.(30), M.Ç.(50), G.T.(28) ve O.T.(22) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalar polis kamerası tarafından da görüntülendi. Operasyonda yere yatırılarak elleri arkadan kelepçelenen zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 3.52 gram gelen uyuşturucu maddelerden metamfetamin, daralı ağırlığı 61.51 gram gelen uyuşturucu maddelerden bonzai maddesi, daralı ağırlığı 10 gram gelen uyuşturucu maddelerden esrar maddesi ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen 3 bin 565 TL ele geçirildi. Gözaltına alınan M.S.(21), H.Ç.(31), E.E. (27), V.G.(30), M.Ç.(50), G.T.(28) ve O.T.(22) hakkında işlem başlatılırken, şüphelilerden H.Ç., E.E. ve M.S. tutuklandı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar kadın E.E., H.Ç., M.S. ile tutuksuz sanık M.Ç. ve avukatları hazır bulundu.

Tüm sanıklar uyuşturucu kullanıcısı olduklarını, ticaretini yapmadıklarını söyleyerek beraatlarını talep ettiler.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar E.E H.Ç. ve M.S.’ye ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan ayrı ayrı 15 yıl olmak üzere toplam 45 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar ise bu suçtan beraat etti.
Kaynak: İHA