Uyuşturucu Satıcılarına Hapis Cezası

'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan yargılanan 8'i tutuklu 10 sanığa, 5 ay ile 15 yıl 7 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kayseri'de "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan yargılanan 10 sanık, 5 ay ile 15 yıl 7 ay 15 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Murat O, Uğur K, Erkan Ç, Yusuf A. ve Aydın K. ile avukatları hazır bulundu.

Uyuşturucu madde ticareti yapmadıklarını, kullanıcı olduklarını savunan sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Erkan Ç'ye, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 15 yıl 7 ay 15 gün hapis, 31 bin 240 lira adli para cezası, Murat O, Uğur K. Yusuf A. ve Aydın K'ye ise 12 yıl 6'şar ay hapis ve 25'er bin lira adli para cezası verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 5 Kasım 2017'de il genelinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan; üst, araç ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirilen 5 şüpheli, mahkemece tutuklanmıştı.

- "Japon" lakaplı uyuşturucu satıcısına 8 yıl 4 ay hapis

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki diğer duruşmada ise "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan tutuklu yargılanan "Japon" lakaplı Nihat K. ile Kubilay E. ve Süleyman E, tutuksuz sanık Sermil K. ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Murat T. ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Nihat K, ifadesinde, vatan için çok mücadele ettiğini ve bu suçun vatana ihanet ile aynı olduğunu söyledi.

Uyuşturucu satmadığını öne süren Nihat K, "Ben bu bataklığa bulaşıp, sadece kullandım. Asla satıcılık yapmadım." diye konuştu.

Diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmedi. Uyuşturucu madde kullandıklarını kaydeden sanıklar, tahliye ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Nihat K'ye, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 8 yıl 4 ay, Kubilay E'ye 4 yıl 2 ay, Süleyman E. ve Murat T'ye uyuşturucu madde kullanmaktan 2 yıl, Sermil K'ye ise suç delillerini gizlemekten 5 ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan Süleyman E, Murat T. ve Sermil K'ye verilen cezanın hükmünün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar veren heyet, Nihat K'nin tutukluluğunun devamına, Kubilay E'nin ise tahliyesine hükmetti.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesince 2 Ekim 2017'de, il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, çeşitli miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden Nihat K, Kubilay E. ve Süleyman E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, Sermil K. ve Murat T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA