Şaphane'de İlginç Bir Satış Yöntemi

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde Ersun çelik isimli üretici, istiridye mantarını tavada pişirip tadım yaptırarak satış yapıyor.

Şaphane'de İlginç Bir Satış Yöntemi
Devlette aldığı destekle istiridye mantarı üretmeye başladığını belirten Ersun Çelik, ’’Hiç kimse ekonomik kriz var demesin. Girişimci olan, çalışan para kazanıyor. Devletten aldığım destekle istiridye mantarı üretimine başladım. Eşimle beraber bu işi 3 yıldır yapıyoruz. Vatandaşlarımıza istiridye mantarını tadım yaptırarak satıyoruz. Eşim benimle beraber ilçe pazarlarına gelir mantarı tavada pişirir. Gelen müşterimize tadım yaptırırız. Müşterilerimize mantarın faydalarını anlatırız’’ dedi.

’’İstridye mantarı hem kanseri önler hemde kolestorolü dengeler’’

Çelik, ’’Vücut içerisinde yer alan hücreler özellikle serbest haldeki radikaller nedeniyle zarar görebilmektedir. Bu zarar kanser gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. İstiridye mantarı antioksidan özelliğe sahip olduğundan dolayı hücrelerin zarar görmesine neden olan serbest radikallerin etkisinin kırılmasını sağlar. Kanser hastalığı ile mücadele konusunda üretilmiş olan birçok ilacın içerisinde de istiridye mantarına kullanılır. İstiridye mantarı kandaki kolesterol değerlerinin düşmesinde etkilidir. Bu etkisini içerisinde yer alan levostatin maddesiyle göstermektedir. Günümüzde kullanılan kolesterol düşürmede etkili ilaçlarda istiridye mantarı da kullanılır. Bu mantar türü kolesterol değerlerinin düşmesini sağladığı gibi kolesterolün dengede kalmasına da yardımcı olmaktadır’’ diye konuştu.

Ersun Çelik ve eşi, 2 adet daha üretim tesisi açmak için hazırlık yaptıklarını ve işlerinden memnun olduklarını belirttiler.(YD-EFE)
Kaynak: İHA