Mayıs Yağmurları Yurdu Etkisi Altına Aldı

Yurt genelinde bahar yağmurları etkili oluyor.

Mayıs Yağmurları Yurdu Etkisi Altına Aldı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Yağmur ve sele hazırlıksız yakalanan çobanlardan bazılarının koyunları sel sularına kapılarak sürüklendi. Suya kapılan bu koyun da sahipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarılma anı kameraya böyle yansıdı.

ANKARA

Ankara’da da iki gündür yağmur etkili oluyor. Anlık gerçekleşen şiddetli yağışlar, binaların bodrum ve bahçe katlarını, iş yerlerini ve caddeleri dakikalar içinde suyla doldurdu. Metrelerce yüksekliğe ulaşan sel suları, özellikle Mamak ve Keçiören ilçelerinde yıkıcı boyutlara ulaştı.Metroya dolan tonlarca su da şelale görünümünü andırdı. Sel sularında gülümseten anlar yaşandı. Yolların göle dönmesini fırsat bilerek rafting yapan bu genç gibi.

İZMİR

İzmir’in Tire ve Selçuk ilçelerinde de aşırı yağış etkili oldu. Tire’de birçok noktada yağmur suyu kanalları tıkadı, yollar göle döndü. İlçede metrekareye 25 kilogram yağış düştü. Turizm bölgesi Selçuk’ta birçok yer sular altında kaldı. çamurla birlikte gelen selden Selçuk ile birlikte Şirince de nasibini aldı. Alt geçit tamamen sel sularına teslim olurken, bazı cadde ve sokaklarda çökme meydana geldi.

MUĞLA

Bir diğer turizm şehri Muğla’da da her yer beyaza büründü. Nedeniyse dolu yağışı. Özellikle de Menteşe ilçesinde sokaklar bembeyaz oldu. Sokaklarda su yerine dolu akıntısı yaşandı. Bazı caddelerde kapanan rögar kapakları vatandaşların çabası ile açıldı.

Kaynak: İHA