Lahor'da Pakistan Ve Türkiye Çocukları Şenliği

Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin: 'Pakistan ve Türkiye arasındaki örnek tarihi ve kültürel bağları yeni nesillere aktarmak mübarek bir vazifedir'.

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, "Pakistan ve Türkiye arasındaki örnek tarihi ve kültürel bağları yeni nesillere aktarmak mübarek bir vazifedir çünkü bu çocuklar, bizim geleceğimiz ve ümidimizdir." ifadesini kullandı.

Türk ve Pakistanlı çocuklar arasında dostluk bağı kurmak ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tanıtılması amacıyla Pakistan'ın Lahor kentinde Pakistan ve Türkiye Çocukları Şenliği düzenlendi.

Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Hüseyin’in Basın Danışmanı Faruk Adil ile Pencap Eyalet Parlamentosu Sözcüsü Rana İkbal Han onur konuğu olarak katıldı.

Adil, Lahor Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen programın açılışında Cumhurbaşkanı Hüseyin'in mesajını okudu.

Hüseyin'in mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Pakistan ve Türkiye arasındaki örnek tarihi ve kültürel bağları yeni nesillere aktarmak mübarek bir vazifedir. Çünkü bu çocuklar, bizim geleceğimiz ve ümidimizdir. Bizim sorumluluğumuz, bu ümit ışıklarını, gelişim, güven ve mutluluk güneşlerine dönüştürmektir."

Açılışta konuşan Han da Türkiye ve Pakistan dostluğunun çocuklara aktarılması gerektiğini söyledi.

Lahor YEE Müdürü Prof. Dr. Halil Toker tarafından Urducaya çevrilen İstiklal Marşı'nın okunduğu etkinlikte Nasrettin Hoca fıkralarından uyarlanan piyesler ve ünlü Pakistan çocuk müzikali Totbatot sahnelendi.

Etkinlik, Lahor YEE tarafından düzenlenen “Geçmişten Günümüze Pakistan ve Türkiye Dostluk ve Kardeşliği” konulu resim ve kompozisyon yarışmasına katılan çocuklara ödül ve hediye dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA