Kayabaşı Ve Tabakhane Derelerinin Islah Çalışmaları Tamamlandı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Kayabaşı ve Tabakhane derelerinin ıslah çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ olarak dere ıslahlarında yaptıkları çalışmalarla aynı zamanda şehir merkezi ve ilçelere ayrı bir güzellik kattığını belirtti.

Son yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla estetik, emniyet ve ekonomiyi ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçirdiklerini aktaran Acu, "Bunu yaparken belediyelerle beraber aynı zamanda mesire alanları da meydana getirmeyi hedefliyoruz. 2003'ten bugüne kadar tamamlanan 33 adet taşkın koruma tesisi Niğde şehir merkezi ile 44 adet yerleşim yeri ve 443 dekar zirai arazinin taşkın riski azaltıldı. 3 taşkın koruma tesisinin inşaat, 20 taşkın koruma tesisinin de planlama ve proje çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Acu, Niğde'de Kayabaşı ve Tabakhane derelerinin ıslah çalışmalarının tamamlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Niğde merkezinden geçen Kayabaşı ve Tabakhane Derelerinin ıslahı kapsamında Kayabaşı Deresi'nde 472, Tabakhane Deresi'nde ise 2 bin 716 metre çift taraflı kargir duvar ve çift taraflı 2 bin 236 metre Beton Duvar imalatları, 10 bin 454 metre dekoratif ferforje korkuluk imalatı, Kayabaşı ve Tabakhane derelerinde toplamda 16 adet prefabrik betonarme menfez imalatı, Tabakhane Deresi'nde ise 10 adet modern yaya geçidi yapılmış olup, montaj işlemleri tamamlanmıştır."

Çalışmanın tamamlanmasıyla kentte taşkın riskinin azaltıldığının altını çizen Acu, çalışmalar sonucunda bölgenin modern bir görünüme kavuştuğunu bildirdi.

Kaynak: AA