Karayollu Güvenliği Ve Trafik Haftası

Bandırma'da, Karayollu Güvenliği ve Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Düğün Salonundaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Trafik Denetleme Büro Amir Vekili Murat Bulut, törende yaptığı konuşmada, trafik kurallarının yıllar içinde yaşanan acı deneyimler sonucu ortaya çıktığını söyledi.

Trafik denetimlerinin tek başına kazaları önleme konusunda yeterli olmadığını dile getiren Bulut, trafik konusunda bilinçli bir toplum oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Bulut, trafik kazalarının önlenmesine yönelik Bandırma'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, şunları kaydetti:

"En ideal ortamlarda yapılan denetimlerin bile trafik kazalarını önlemedeki payı yüzde 13'tür. Bu nedenle amacımız toplumdaki trafik bilincini artırmaktır. İlçemizde 748 kaza meydana gelmiştir. Bu kazalarda toplam 371 vatandaşımız yaralanmıştır. 2017 yılında yapmış olduğumuz kontrollerde 37 bin 121 araç ve sürücü denetlenmiş, bu denetimler sonucunda toplam 8 bin 579 araç ve sürücüsüne 2 milyon 645 bin 383 lira tutarında caza yazılmış, bin 621 trafikten men edilmiştir. 341 sürücünün sürücü belgesi geçici olarak geri alınmıştır."

Etkinlikte, yılın trafik polisi ödülleri Şenol Acar, Hasan Alp, yılın jandarma tim personeli Uzman Çavuş İzzet Çekiç, yılın zabıta memuru Erkay Çetin ve Fatih Zembat'a, yılın örnek sürücüsü ödülü de Varol Pişken'e verildi.

Trafik konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödüllerinin verildiği etkinliğe, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Recep Cansun, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA