İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu

Kentte, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve 350 bin hap ile Türkiye'de ilk kez 1 ton 100 kilogram metilamin ele geçirilen operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı.

İstanbul'da, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve 350 bin hap ile Türkiye'de ilk kez 1 ton 100 kilogram metilamin ele geçirilen operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, Beykoz'da uyuşturucu hap imalathanesine dönüştürülen bir ikamet ile Ataşehir'de depo olarak kullanılan ofise operasyon düzenledi.

Adreslerde yapılan aramada toplam 350 bin uyuşturucu hap ile 1 ton 100 kilogram uyuşturucu hap imalatında kullanılan metilamin maddesi, hap baskı makinesi, dijital terazi, karıştırıcı, kurutma fırını, kaynatıcı, demir kazan, çok sayıda ısıtıcı, cam fanus ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 24 bin 720 lira ele geçirildi.

- Türkiye'de ilk kez ele geçirildi

Operasyonda, son derece zararlı ve solunması durumunda akciğer ödemlerine sebep olduğu belirtilen metilaminin, uyuşturucu hapların üretiminde etki düzeyini maksimuma çıkarmak amacıyla kullanıldığı ve Türkiye'de ilk kez ele geçirildiği öğrenildi.

Ele geçirilen 1 ton 100 kilogram metilaminden 5 milyon uyuşturucu hap üretilmesinin engellendiği kaydedildi.

Adreslerde bulunan T.A. ve A.İ.G. gözaltına alındı.

- Çatalca'daki operasyon

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 Mayıs'ta Çatalca'da metamfetamin imalathanesine dönüştürülmüş bir depoya operasyon düzenledi.

Adreste yapılan aramada, 9 kilo 500 gram metamfetamin, 11 parça bebek havlusuna emdirilmiş 5 kilo 139 gram kokain, 10 parça valiz tabanına zulalanmış 9 kilo 709 gram kokain, 21 kilo 930 gram katı ve sıvı kimyasal madde ile uyuşturucu imalatında kullanılan çok sayıda aparatlar ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin avro ele geçirildi.

Adreste bulunan 4'ü yabancı uyruklu 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan T. A'nın 2003 yılında vücut geliştirme şampiyonu olduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheli tutuklandı.

Kaynak: AA