İlkokul Öğrencilerine Diş Sağlığı Eğitimi

Kırşehir Kent Konseyi'nin düzenlediği programda ilkokul öğrencilerine diş sağlığıyla ilgili eğitim verildi.

Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Ayla Ünsal ve üniversite öğrencileri, diş sağlığı etkinliği kapsamında Merkez İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Okulda düzenlenen programda ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencilerine diş sağlığının önemi ve diş fırçalama yöntemiyle ilgili bilgi verildi.

Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Ünsal, insan sağlığı konusunda faydalı çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini belirterek, bu nedenle Kırşehir Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa programlar düzenlediklerini belirtti.

Ünsal, Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Gizem Öztürk ve Gülsüm Adil tarafından öğrencilere faydalı bilgiler verildiğine işaret ederek, farklı okullarda çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Osman İlhan da farklı çalışma gruplarının şehrin sorunları konusunda güzel çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, Sağlık Çalışma Grubu'nun da özellikle çocukların sağlık sorunlarıyla ilgilendiğini, bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü'nün de kendilerine destek verdiğini aktardı.

Kaynak: AA