HİTÜ'de İslam Ekonomisi Ve Finansı Uygulama Ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite bünyesinde İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduğunu belirtti.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, merkezin, sosyo-ekonomik hayatı geleneksel ve modern İslam iktisadı ve finansı açısından değerlendirerek ekonomik sistemler ve finansal araçların oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçladığını kaydetti.

Merkezin ayrıca Türkiye'de ve dünyada hızla gelişme sürecinde olan katılım bankacılığı ve sigortacılık sektörü için gerekli olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesini de hedeflediğini dile getiren Alkan, "İslami ilimler alanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu güncel iktisadi meseleleri değerlendirerek disiplinler arası çalışmaları güçlendirmek merkezin temel amaçları arasında yer almaktadır." ifadelerini kullandı.

İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile üniversite bünyesindeki merkez sayısının 17'ye yükseldiğini ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde İslam ekonomisi ve finansı konularında araştırmalar yapmak için gerekli altyapının kurulmasına öncülük edecek olan merkez, üniversitemiz adına yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bilimsel yayınlardan elde edilen bilgilerin analiz ve değerlendirilmesini, üretilen bilgileri, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantı ve yayınları ilgililere ve kamuoyuna aktarılması, ders materyalleri ve araştırma arşivinin geliştirilmesi, güncellenmesi ve benzeri amaçlar için kullanıma açılması, faizsiz ekonomik sistem, faizsiz bankacılık ve sigortacılık konularında toplumda bilinç oluşmasına yönelik çalışmalar yapılması, İslam ekonomisi ve finansı alanında yeni bilgilerin üretilmesi ve uygulama modelleri geliştirilmesi gibi alanlarda faaliyet gösterecektir."

Kaynak: AA