Haşerelere Karşı Daha Bilinçli Müdahale

Tepebaşı Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli personele ilaçlama konusunda, fiziksel, kimyasal ve biyolojik açıdan değerlendiren eğitim verildi.

Haşerelere Karşı Daha Bilinçli Müdahale
CDL Kimya yetkilisi Cemal Gülger tarafından ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirecek personele verilen eğitimde uygulamaların etkili, verimli ve en sağlıklı şekilde gerçekleştirilebilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Doğal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen eğitime 13 personel katıldı.

Çevreyi, kendilerini ve hizmeti tehlikeye düşürmeden; yapılan işin bilinçli, etkili ve toplum sağlığı kriterlerine uygun yapılması için her türlü detay gözetilerek, personel daha donanımlı hale getirildi.

Her yıl ilaçlama sezonu öncesi düzenlenen eğitimlerle personelin bilgilerinin güncellenmesi ve yeni düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmaları hedefleniyor. Yapılan eğitimde canlıların ve insan sağlığının korunması için bir yandan koruyucu çevre hizmetleri yapılırken, diğer yandan doğaya, ekosisteme zarar verilmeden nasıl ilaçlama yapılacağı anlatıldı. Eğitim ile insanlara bedensel ve psikolojik rahatsızlık veren sivrisinek, karasinek, hamam böceği, bit, kene ve pire gibi haşerelerin, insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlenmesi amaçlanıyor.
Kaynak: İHA