Gölbaşı'nda Afrin Şehidi Usta İçin Mevlit Okutuldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen üsteğmen Oğuz Kağan Usta için memleketi Gölbaşı'nda mevlit okutuldu.

Hacımuratlı Kültür Merkezi’nde okutulan mevlid-i şerife şehidin annesi Sevim Usta, babası Canpolat Usta, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Kuyucu, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, Hacımuratlı Mahallesi Muhtarı Fuat Talat, Gölbaşı Belediyesi Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Duruay, yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi:

"Hemşehrimiz üsteğmen Oğuz Kağan Usta ve bütün güvenlik güçlerinin aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacağız. Daha önce Oğuz Kağan Usta ve Afrin şehitlerimiz için hatıra ormanı projesi başlatmıştık. Bugün mevlid-i şerif vesilesi ile bir kere daha bütün şehitlerimizi andık. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çanakkale şehitlerimiz için şöyle diyordu, 'Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana, Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana.' Bizler ne yaparsak yapalım, bizlere bu aziz vatanı emanet eden şehitlerimiz için bir şey yapmış sayılmayacağız. Zira onlar en büyük mükafatı şehitlik mertebesine yükselerek kazanmışlardır."

Mevlit duasının ardından konuklara yemek ikram edildi.

Kaynak: AA