Aydın Devlet Hastanesi'nde Başarılı Operasyon

Aydın Devlet Hastanesinde Kardiyoloji Kliniği tarafından ameliyatsız olarak yapılan ASD (AtrialSeptalDefekt) kapama işlemi başarı ile sonuçlandı.

Aydın Devlet Hastanesi'nde Başarılı Operasyon
Güney Ege’de kardiyovasküler hastalara yönelik sağlık hizmeti sunan Aydın Devlet Hastanesi, Kardiyoloji Kliniğinde, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kurşun tarafından kalbi delik olan hastaya ASD (AtrialSeptalDefekt) kapama işlemi gerçekleştirildi.

Genel anestezi uygulanmadan ve ameliyatsız olarak yapılan işlem sonunda bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kurşun; ’’Hastanemiz Kardiyoloji Kliniğide zor ve komplike vakaları yapmaya devam etmektedir. Kalp içerisinde 3,6 cm’likkalp deliği bulunan hastanın kalp deliği yarım saat gibi bir sürede kapatıldı. İşlem genel anestezi uygulanmadan ve işlemden 1 gün sonra hasta hastaneden taburcu olacak şekilde yapıldı” diye konuştu.

Aydın Devlet Hastanesi Kardiyoloji Kliniği, kalp sağlığını korumak, kalp hastalıklarını teşhis ve tedavi etmek amacıyla dünya standartlarında donanım ve alt yapı ile hizmet verildiği, klinikte kalp deliği kapatma işleminin (ASD) yanı sıra, kalıcı kalp pili, şoklama cihazı, böbrek damarını stentleme) gibi işlemlerin de yapıldığı belirtildi.
Kaynak: İHA