Atakum'a 250 Yataklı Devlet Hastanesi

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçeye yapılacak devlet hastanesi için belirlenen 76 dönümlük alanın yer tahsisinin belediye meclisinden geçtiğini bildirdi.

Taşçı, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye yapılacak 250 yataklı ve tam teşekküllü Atakum Devlet Hastanesinin temelinin bu yıl içerisinde atılacağını kaydetti.

Balaç Mahallesinde bulunan AFAD İl Koordinatörlüğünün yanındaki 76 dönümlük arazinin belediye meclisi üyelerinin oylarıyla hastane yapılması için tahsis edildiğini ifade eden Taşçı, şunları kaydetti:

"İlçemizde yaşayan vatandaşlar 15 Ocak 2018 tarihine kadar en küçük bir muayene için bile Atakum dışına çıkmak zorunda kalıyordu. Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan'ın da destekleriyle 15 Ocak tarihinde hizmete sunduğumuz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası ile Atakumlular sağlık hizmetlerini kendi ilçelerinde almaya başladılar. Atakum sürekli büyüyen ve nüfusu rekor düzeyde artan bir ilçe. Bu nedenle bu binanın da ilçemize yetmeyeceğini ifade eden Sağlık Bakanımız Demircan, ilçemizde yeni bir devlet hastanesi yapımına karar verdi. Biz de bu hastane için arsa ürettik ve Atakum Belediye Meclisi'nden geçirdik. İnşallah 2018 yılı içerisinde ilçemizde inşa edilecek olan 250 yatak kapasiteli ve tam teşekküllü devlet hastanesi için bir ihale gerçekleştirilecek."

Kaynak: AA