Yeni Kapalı Pazar Yeri Açıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bir süredir yapımı devam eden Kapalı Pazar Yerinin açılışı, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yeni Kapalı Pazar Yeri Açıldı
Bozüyük Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan pazar yeri, açılış töreninin ardından hizmete girdi. Program öncesinde Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımının sunduğu mehteran gösterisi izlenirken programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yaptı. Bakıcı “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren; hayata geçirdiğimiz projelerimizle, şimdiye kadar yapılamayanları yaparak ilçemize önemli bir ivme kazandırdık. Geçmişten gelen pek çok soruna el atarak çözüm getirirken yine pek çok ihtiyacı da başlattığımız projelerle giderdik. Gerek alt yapı, gerekse üst yapı olmak üzere her alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızla ’Güçlü gelecek, güçlü Bozüyük’ için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. 5 yılda ilçemize kazandırdığımız 100’ü aşkın eserle farkımızı ortaya koyduk. Yaklaşık çeyrek asırdır yapılmasını beklediğimiz ve hep vaatlerde kalan otogarımızı 10 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdik” dedi.

Konuşmasının son bölümünde yeni Kapalı Pazar Yeri ile ilgili bilgiler de veren Başkan Bakıcı “Hepinizin bildiği gibi mevcut Kapalı Pazar yerimiz geçmiş dönemde yapılmış, 2014 yılı Aralık ayının son günlerinde çatısı yoğun kar yağışına dayanamamış ve çökmüştü. Eski dönemin 14 yıllık süreçte yaptığı üzerinde çatısı olan tek bir bina vardı, o da yıkıldı. Göreve geldikten 8 ay gibi kısa bir zaman sonra böyle bir hadise ile karşılaştık. Kapalı pazarın yıkılmasının ardından vatandaşlarımızın pazar ihtiyacının karşılanması için idare olarak acil çözüm bulmak amacıyla yola koyulduk. Yeni kapalı pazarımızı ilçemize yakışır, daha sağlam, daha işlevsel ve daha modern bir şekilde projelendirdik. Yaklaşık 13 milyon TL maliyeti ile standart bir pazardan ziyade adeta bir alışveriş merkezini andıran, ilçe tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan yeni projemiz, 14 bin .555 metrekare kapalı alana, 550 araçlık otoparka sahip. İçerisinde 319 esnafımıza tahsisli pazar alanı ve 23 adet dükkân bulunuyor. Ayrıca vatandaşlarımızın bir pazarda neye ihtiyacı olur diye düşünerek pazar yerimizde bay-bayan mescit, anne ve babalarımız pazarda rahatça alışveriş yapsınlar diye çocuklarını belediye personelimiz nezaretinde bırakabilecekleri kapalı çocuk oyun alanı, bebeği ile pazara çıkacak annelerimiz için bebek bakım odası ve modern alış veriş merkezlerinde olduğu gibi vatandaşlarımız ellerinde ağırlıkla pazar yapmasınlar diye pazar alış-veriş arabaları bulunuyor” ifadelerini kullandı.

"Gelişmelerden Bozüyük de faydalanıyor"

Başkan Bakıcı’nın ardından kürsüye gelen Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 15 yıldır uygulanmakta olan politikalar sayesinde hızla büyüyor, güçleniyor, ekonomiden dış politikaya kültürden sanata, spordan sağlığa, sosyal politikalardan bilim teknoloji ve eğitime her alanda sınıf atlıyor hem bölgede hem de küresel ölçekte yön veren güçlü bir ülke olma yolunda baş döndürücü bir hızla ilerliyoruz. Doğal olarak bu gelişmelerde hem ilimiz hem de Bozüyük ilçemizde yararlanmakta, o da hızlı bir şekilde kalkınmakta gelişmekte ve büyümektedir. Şüphesiz burada son 15 yılda Bozüyük ilçemize ve ilimize yapılan yatırımları saymaya kalksak çok uzun bir konuşma yapmak gerekir" şeklinde konuştu.

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü ve Bilecik AK Parti 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, il ve ilçe protokol üyeleri ile birlikte pazar esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA