Ödemiş'te Helvuç Kutlandı

Üç ayların başlaması ile çocuklara dini bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen Helvuç Bayramı kapsamında çocuklara hediyeler dağıtıldı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde üç ayların başlaması ile çocuklara dini bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen Helvuç Bayramı kutlandı.

Tekke Mahallesi'nde, 600 yılı aşkın süredir sürdürülen ve çocuk bayramı olarak adlandırılan "Helvuç" kapsamında dualar edildi.

Geleneğe uygun olarak çocuklara oyuncak, Helvuç helvası, kek, gofret, çikolata, meyve suyu, gazoz gibi yiyecek ve içecekler dağıtıldı. Etkinliğe katılanlara keşkek, pilav ve tatlı dağıtıldı.

Kutlamaya katılan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, geleneklerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını, bu nedenle Tekke Mahallesi Muhtarlığı ile geleneği gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Tekke Mahallesi Muhtarı Mehmet Ataş da geleneğin 621 yıl önce başladığını belirterek, "Köyün büyükleri tarafından, çocukları sevindirecek çeşitli hediyeler verilmektedir. Bu yılki etkinliğimizde yağmur nedeniyle biraz aksamalar olmasına rağmen köyümüzde yaşayan çocuklarımızı bir kez daha sevindirdiğimiz için mutluyuz. Geçmişten gelen bu tarihi Helvuç geleneğini yaşatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kutlamalara katılan sanatçı Bedia Akartürk de kasideler okudu.

Etkinliğe AK Parti İlçe Başkanı Şerif Delibalta da katıldı.
Kaynak: AA