Mamak'ta Çalışmalar Devam Ediyor

Mamak'ta yaşanan selin ardından Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler temizlik çalışmalarını sürdürüyor Ekipler olası sel felaketlerine karşı nöbet tutuyor.

Mamak'ta yaşanan selin ardından Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler bölgedeki temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, başkentte etkili olan sağanak yağışın ardından Mamak ilçesi Boğaziçi Mahallesi'nde meydana gelen selin ardından hayatın normale dönmesi için yoğun bir temizlik çalışması yürütülüyor.

Hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi almak ve vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak üzere Boğaziçi Mahallesi Neşet Ertaş Caddesi'nde incelemelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek maddi hasarları karşılayacak." ifadelerini kullandı.

İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, bölgede su basan bodrum katlarında biriken suyu tahliye ederken, ASKİ ekipleri de sel sırasında tahrip olan ve tıkanan yağmur suyu ızgaralarını temizleyerek zarar gören mazgalları yeniliyor.

Sağlık açısından yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla bölgede ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri ise kanalizasyon taşması ihtimaline karşı tüm açık alanlar ile konut ve iş yerlerinde önlem alıyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler ise yaşanan afet sonrasında bölgede oluşan atıkları bertaraf ederek temizlik araçları ile çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda selde zarar gören kaldırım taşları ya onarılıyor ya da yenileniyor.

İş yerleri, konutları ve araçları hasar gören vatandaşların hasarlarına ilişkin tespit çalışmaları da devam ediyor.
Kaynak: AA