Köy Yollarına Kadın Eli Değiyor

Sivas'ın Ulaş ilçesinde Özel İdare Müdürü Fadime Ceyhan, 38 köyde yürütülen yol asfaltlama çalışmalarını sahada inceliyor İlçe Özel İdare Müdürü Ceyhan: 'Bir kadın olarak gece gündüz gözetmeksizin günün her saatinde göreve hazırız. Görevimi seviyorum ve sevdiğim için de devam ediyorum, yoksa bir kadın için güç bir görev' 'Kadın eli, Ulaş ilçesinde her yere değdi ve devam da edecek. Hizmetin en güzelini örnek bir şekilde yapmaya devam edeceğiz'

Köy Yollarına Kadın Eli Değiyor
MERVE TOPUZ - Sivas'ın Ulaş ilçesinde Özel İdare Müdürü Fadime Ceyhan, ilçeye bağlı 38 köyde yürütülen yol asfaltlama çalışmalarında sahadan ayrılmayarak "Köy yollarına kadın eli değdi." dedirtmek istiyor.

Evli ve 3 çocuk annesi Fadime Ceyhan, yaklaşık 25 yıl sürdürdüğü memuriyet hayatının ardından İlçe Özel İdaresi Müdürü olarak görev yapmak istedi.

Görevde yükselme sınavından sonra 2010'da Hafik İlçe Özel İdare Müdürü olarak atanan Ceyhan, ilk müdürlük görevinin ardından bir süre Sivas merkezde çalıştı.

Daha sonra tekrar ilçede görev yapmak isteyen Ceyhan, Ulaş ilçesine İlçe Özel İdare Müdürü olarak tayin istedi.

Bir kadın olarak genelde erkeklerin yaptığı işi yapan ve sürekli sahada olan Ceyhan, Ulaş'ta 38 köy ve 17 mezranın sorumluluğunu üstlendi.

Köylerin yol çalışmalarından altyapı, içme suyu problemine kadar her sorunuyla ilgilenen Ceyhan, yaz-kış demeden sahada görev yapıyor.

Kış aylarında karla mücadele, yaz aylarında da yol, asfalt ve altyapı çalışmalarında ekibinin yanından ayrılmayan Ceyhan, gece gündüz demeden görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor.

Görevini severek yapan ve bundan mutluluk duyan Ceyhan, bu görevi de elinden geldiğince de sürdürmek, "Köy yollarına kadın eli değdi." dedirtmek istiyor.

Yol asfaltlama çalışmalarını yerinde denetleyen Fadime Ceyhan, AA muhabirine, yaklaşık bir yıldır Ulaş'ta müdür olarak görevini sürdürdüğünü, işini severek yaptığını söyledi.

Ceyhan, İlçe Özel İdare Müdürlüğünün bir kadın için zor bir görev olduğunu dile getirerek, "İlçede görev yapmak zor değil ama bizim görevimiz zor. Özellikle bir kadın için oldukça zor. Genelde kırsalda köylere yönelik hizmetler yapıyoruz. Masa başında yürütülen bir iş değil bizimki. Ulaş ilçemizde de 38 köy 17 mezranın yol, içme suyu, kanalizasyon, imar gibi akla gelebilecek her türlü sorunla ilgileniyor, çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ceyhan, Ulaş ilçesinin 274 kilometre yol ağı bulunduğunu ve burada yürütülen çalışmaların tamamından sorumlu olduğunu dile getirerek, sahada yapılan işleri yerinde denetlediğini ve ekibe destek olduğunu söyledi.

- "Az talep edilen bir göreve talip oldum"

İlde bu görevi yürüten tek kadın olduğunu belirten Ceyhan, şunları kaydetti:

"Az talep edilen bir göreve talip oldum. Çalışma saatlerimiz sabah 08.00 akşam 17.00 gibi gözükse de mesaimiz gece gündüz devam eder. Özellikle kışın karla mücadele çalışmaları sabaha kadar sürüyor. Bir kadın olarak gece gündüz gözetmeksizin günün her saatinde göreve hazırız. Görevimi seviyorum ve sevdiğim için de devam ediyorum, yoksa bir kadın için güç bir görev."

Fadime Ceyhan, havaların ısınmasıyla köy yollarında çalışmaların başladığını anlatarak, "Önce asfaltın alt temel malzemesini serdiriyoruz. Temel malzemenin kontrollerini yapıyoruz. Bir şef personelim ve 5 operatör personelimizle hizmeti en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Kadın eli Ulaş ilçesinde her yere değdi ve devam da edecek. Hizmetin en güzelini örnek bir şekilde yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Kaynak: AA