Artvin'de Boğalar Güreşti

Sarıbudak köyünde düzenlenen '11. Melo Boğa Güreşleri Festivali' kapsamında altı kategoride gerçekleştirilen güreşlerde 65 boğa mücadele etti

Artvin'de "11. Melo Boğa Güreşleri Festivali" yapıldı.

İl merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Sarıbudak (Melo) köyünde, Sarıbudak Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğince düzenlenen ve 2 gün süren festivalde, deste, ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde boğa güreşleri gerçekleştirildi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, güreşlerden önce yaptığı konuşmada, boğa güreşlerinin Artvin kültüründe önemli yeri olduğunu söyledi.

Sarıbudak köyü muhtarı İrfan Beken de 11 yıldır boğa güreşleri festivalini düzenlediklerini ifade etti.

Sarıbudak Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Yazan, boğa güreşlerinin Artvin'de asırlardan beri devam eden bir gelenek olduğunu kaydetti.

Artvin ve ilçelerinden getirilen 65 boğanın Melo Özden Bayraktar arenasında mücadele ettiği güreşleri, yüzlerce kişi izledi.

Toplam altı kategoride gerçekleşen güreşlerde, destede Koray Yavuz, ayakta Veysel Saraç, küçük ortada Tunahan Bilgin, büyük ortada Özcan Bayraktar, başaltında ise Burhan Yılmaz'a ait boğa birinci oldu.

Baş kategorisinde ise Kenan Çakal'a ait "Zalım Efe" adlı boğayı yenen Okan Gültekin'in "Cerattepeli" adlı boğası birinciliği elde etti. Baş boğanın sahibi Gültekin'e 12 bin lira para ödülü verildi.

Güreşler sonunda kategorilerinde dereceye giren boğaların sahiplerine toplam 48 bin lira ödül dağıtıldı.
Kaynak: AA